jueves, 1 de marzo de 2012

Conceptes bàsics de navegació.

Què és la popa? I la proa? Part posterior del vaixell. És la part davantera del vaixell. Es denomina també proa al terç anterior del vaixell. De quin parlem Quan diem babord i Estribord? Babord és el Costat esquerre d'1 nau Mirant cap a proa. Estribord és el Costat dret d'1 nau Mirant cap a proa On està situada la cofa? De què s'encarrega el mariiner que està allà? La cofa és una mena d'empostissat o altiplà que està formada per peces de fusta dalt dels pals majors de les embarcacions sobre els baus i creus establertes per aquesta finalitatDe què està allà Funciò per tal d`apostar el guait mariner ue desenvolupa l vigilància. Per què serveix l'àncora ? que permet a un vaixell fixar la seva posició en el mar, aferrant-se al fons marí sense preocupar-se dels corrents, impedint que navegui a la deriva. Què és un diari de navegació ? I un quadern de bitàcòla ? El llibre de navegació o diari de navegació, diari de bord, és un llibre en el qual el capità d'un vaixell ha de fer constar quantes successos rellevants ocorrin al vaixell durant la navegació. El quadern de bitàcola en marina mercant, és un document llibreta, llibre.en el que els pilots, a les seves respectives guàrdies, anoten el estat de l'atmosfera, els vents que bufen, els rumbs que es fan, la força de les màquines amb les que es navega o el velam que utilitzen en el cas dels vaixells a vela la velocitat de la nau i els fets importants esdevinguts durant la navegació. Què és l'astrolabi nàutic ? I un sextant ? Els astrolabis eren utilitzats per resoldre problemes geomètrics, com calcular altures o profunditats. Per fer això s'agafaven punts de referència i mitjançant l'astrolabi es calculaven els angles pertinents. L'astrolabi nàutic era una versió més simplificada i tenia l'opció de mesurar la latitud mitjançant càlculs amb els astres. El seu pes elevat permetia que l'astrolabi és mantingués perpendicular a l'horitzó. Instrument que permet mesurar angles entre dos objectes tals com dos punts d'una costa o un altre. Amb quin aparell s'orienten actualment els vaixells? Amb el navegador. Què són els nusos? El nus, símbol kn, és una mesura de velocitat utilitzada tant per a navegació marítima com aèria. Equival a una milla nàutica per hora. També s'utilitza en meteorologia per mesurar la velocitat dels vents. Vaiells de rem: Un rem és una peça llarga i prima de fusta o un altre material que s'utilitza per a vogar o remar, és a dir, donar impuls a les embarcacions. El rem tradicional porta un mànec en un dels seus extrems, mentre que l'altre acaba en forma de pala, que és submergida i empesa en l'aigua per a crear l'impuls que fa moure l'embarcació en formar una palanca.
Vaixells de vela: Una vela és cadascun dels elements de tela forta, ordinàriament formats de diverses peces (vessos), que, envergats en un pal, en una antena, en una verga o en un estai d'una embarcació, serveixen per a rebre la impulsió del vent i propulsar l'embarcació. El velam és al conjunt de veles que una embarcació o un pal porta desplegades.
Vaixells de vapor: Un vaixell de vapor és un vaixell propulsat per màquines de vapor, actualment en desús, o per turbines de vapor. Consta d'una caldera de vapor, d'una turbina de vapor o màquina de vapor i d'un condensador refrigerat per aigua. La transmissió s'aconsegueix amb un cigonyal en les màquines de vapor o amb una caixa reductora en el cas d'utilitzar turbines. La seva aparició va suposar tota una revolució en la navegació marítima mundial ja que no depenien tant dels vents i corrents. Els primers veritables vaixells transatlàntics eren de vapor i gràcies a ells es va popularitzar la paraula "vapor" per referir-se a un vaixell
Vaixells de motor: Un vaixell de motor, es que tot el seu mecanisme funciona amb motor es a dir una màquina capaç de transformar l'energia emmagatzemada, en energia mecànic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario